יום חמישי, 31 באוקטובר 2013

שעון חורף (ואוכל גם)


חזרנו מוינה. ואני מודה שקצת נמאס לי מטיסות.
במיוחד כשמתחיל להתקרר ונהיה קצת יותר נעים כאן מסביב ואפשר לרבוץ על הספה עם קערת מרק.
אני בדרך כלל לא עובדת עם ספרי מתכונים, לא באמת מצליחה להיצמד למתכונים ובדרך כלל נהנית יותר מהשיטוט בבלוגים מזדמנים או קבועים.
אבל לפני 6 או 7 שנים, כמה חברות קנו לי מתנה- ספר מרקים של בני סיידא. והוא הפך להיות חבר נאמן. הרבה מהמתכונים שלי לקוחים משם (אם כי רבים מהם גם עברו "צימחון") והרבה מההשראה שלי גם כן. זה ספר פשוט אבל פרקטי ועל כך יעידו כתמי הלכלוך שהוא מתובל בהם.
אחד המרקים המנצחים שלקוחים משם הוא מרק המנגולד והעדשים (במקור זה היה תרד, אבל אני לא נוהגת ללכת לפי ההוראות...) ואני ממש ממליצה לכם לנסות אותו מתישהו החודש- משביע, מזין, מחמם את הבטן ומפנק.
בתיאבון!

# לו"ז סדנאות יצא בשבוע הבא#
# הזמנות יתקבלו עד יום ראשון ב-13:00 #
# חלוקה ברחובות והסביבה ביום שני בערב. מינימום הזמנה - 120 ש"ח #



תפריט נובמבר

קיש נימוח של כרובית ויוגורט - 100 ש"ח (תבנית 28")
לזניה מנגולד ברוטב עגבניות עם גבינת עיזים / שמנת קשיו - 100 ש"ח (תבנית 20X30) (ט)
קציצות סלק-אגוזים פריכות וורדרדות - 50 ש"ח (10 יח') (ט)
----
מרק סמיך וחמצמץ של מנגולד ועגבניות עם עדשים כתומות וירוקות - 40 ש"ח (ליטר) (ט)
מרק בצל עשיר ומתקתק - 40 ש"ח (ליטר) (ט)
----
פסטה מקמח מלא, ברוטב פסטו ופלפלים קלויים / אפשר גם עם גבינת עיזים - 55/60 ש"ח (ליטר) (ט)
תבשיל אורז אדום ועדשים שחורות,עם עגבניות צלויות ופטרוזיליה - 40 ש״ח (ליטר) (ט)
תבשיל דלעות פיקנטי בקארי אדום וחלב קוקוס - 50 ש"ח (ליטר) (ט)
בטטות מתקתקות צלויות בתנור, ברוטב חרדל ושמן זית - 50 ש"ח (ליטר) (ט)
----
עוגת תפוחים קינמונית ועסיסית - 30 ש״ח (פס) (ט)
עוגיות טחינה -25 ש״ח (250 ג')
עוגיות לימון פרג - 25 ש"ח (250 ג')

* (ט) = טבעוני / אופציה לטבעוני.
כל הבישולים מכילים קמח מלא בלבד, ואינם מכילים חלב בקר (מלבד החמאה).
יש לכם בקשות מיוחדות? בלי בצל? עם המון שום? בלי עגבניות? דברו איתי ואשמח לבשל לכם בצורה מותאמת אישית.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה