יום חמישי, 2 באוקטובר 2014

משחק בצבעים - סלט ורוד



שמתם לב פעם כמה צבעים יש לירקות שאנחנו אוכלים? כמה שפע? כמה מגוון?
מקרר עמוס בירקות הוא מבחינתי כמו כן צבעים שמחכה שיציירו איתו...

וזה בדיוק מה שעשיתי היום בבוקר לקראת נסיעה לחברה יקרה - סלט ורוד!


מתכון?
בבקשה...

* כוס קינואה
* בצל סגול בינוני
* לימון אחד- המיץ והגרידה
* 4 סלקים בינוניים מבושלים במים עד לריכוך וקלופים
* שמן זית, מלח, פלפל

את הקינואה שופכים לסיר ומכסים בהמון מים (כמו שמבשלים פסטה). מביאים לרתיחה ואחרי שהמים רותחים מנמיכים ועוקבים אחריה. טועמים מדי פעם וברגע שמגיעה לדרגת נגיסות (אל-דנטה) מסננים מהמים.
את הבצל קוצצים ואת הסלק פורסים לקוביות. מניחים בקערה ומוסיפים את הקינואה המסוננת.
מוסיפים מיץ וגרידת לימון, שמן זית, מלח ופלפל. מערבבים טוב טוב ואוכלים!
אפשר להוסיף גם: עדשים שחורות מבושלות, גרעיני חמניה קלויים, חמוציות ללא תוספת סוכר.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה