יום שבת, 23 בפברואר 2013

דו קיום של חומוס?


אני לא אוהבת את השיחות על אוכל "אותנטי". יש בזה משהו שמרגיש לי מזויף וצבוע.
במיוחד כשמדובר על אוכל ערבי/פלסטיני בארץ המסוכסכת הזו שלנו.
אבל כנראה שהיום אני אחטא בזה (קצת) כי מה לעשות שאוכל מתקשר לזכרונות ובמיוחד כשהאוכל כזה פשוט וכזה מוצלח וכזה מזין וכזה מנחם- הכל בבת אחת.
כשהייתי סטודנטית עבדתי בעמותה שנקראת מהפך - תג'יר, ופעם בשנה היה לנו סמינר רכזות בטמרה.
ומה אני הכי זוכרת משם, 7 שנים אחרי? את המג'דרה של אמא של חולוד. כי מה לעשות, אלו זכרונות מהסוג שנצרב...
אחרי יום שלם של דיונים, הרהורים, מאמרים ושיחות היינו מקבלות סיר ע-נ-ק מלא במג'דרה מלאת ניחוחות, חמה ורכה. לוקחות כמה כפות גדושות ושופכות מעל יוגורט צונן, יושבות ו- שוקעות. לא היה צריך יותר מזה.
ברור שחילצתי את המתכון, וברור שזה לא "אותו דבר" אבל זה זכרון שחי אצלי במטבח מאז ועד היום :)

* ביום שישי ה-8.3.13 תיערך סדנת בישול טבעונית בנס ציונה. תאריך אחרון להרשמה: 3.3.13, מוזמנים.ות לפנות אלי לפרטים נוספים *

תפריט מרץ 2013
         v מנת השבוע:
            מג'דרה בורגול מנחמת עם עדשים שחורות והמון בצל מקורמל - 30 ש"ח (ליטר)     
     
   vמאפה פילו פריך במילוי מנגולד ועגבניות - 75 ש"ח (2 פסים)
v    תבשיל אורז אדום עם קישואים, עגבניות, קשיו והמון שום - 40 ש"ח לליטר
v   
מרק עגבניות עשיר עם עדשים כתומות והרבה תימין ושום - 40 ש"ח לליטר

v   מרק כתומים ועדשים, עם המון ג'ינג'ר ושום - 40 ש"ח לליטר
v   קציצות חומוס לימוניות ברוטב עגבניות - 30 ש"ח ל-10 יח'

מתוקים:

v     טראפלס "שוקולד"/קינמון/ חלבה על בסיס תמרים ואגוזים– 25 ש"ח (10 יח') 
            עוגיות גזר/גרנולה - 25 ש"ח (250 ג')
            עוגת תפוחים מקמח מלא -   20 ש"ח (פס קטן)


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה